Terug naar Paarden.

Jardonnay VDL

Meer informatie:

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1886243/jardonnay-vdl 

De pedigree van Jardonnay is doordrenkt met verervingskracht; vader Kannan is al jarenlang één van de beste springpaardenleverancier en heeft met nakomelingen als Quabri de l’Isle, Quorida de Treho, Molly Malone V en Diva II wekelijks toppers op het hoogste niveau acteren. Daarnaast is de invloed van de preferente Indoctro niet meer weg te denken en is ook overgrootvader Lux bijzonder invloedrijk binnen de mondiale springpaardenfokkerij.
De aanparing van de vermogende, royaal ontwikkelde Kannan met de bloedgemaakte, zeer rijtypische Duzella – moeder van Jardonnay – lijkt een uitstekende combinatie. Moeder Duzella is daarnaast geen onbekende: in 2011 werd deze inmiddels tienjarige merrie uitverkozen tot de kampioene van de Nationale Merriekeuring in Ermelo. Daarnaast werd Duzella’s één jaar jongere zus Ezella een jaar later bekroond tot kampioene van de Centrale Keuring van Brabant. Jardonnay’s grootmoeder Uzella is een keur preferente merrie, die naast Duzella en Ezella ook het internationale springpaard Bocelli voortbracht. Onder Guy Goosen springt deze Indoctro-zoon op 1.45m niveau. Overgrootmoeder Ozella is eveneens keur en preferent en bracht op haar beurt de Cardento-zoon Dubai, die met Mavis Spencer op 1.60m Grand Prix-niveau springt, en het 1.50m springpaard Tavarone.
 

Palmares

Op de KWPN Hengstenkeuring werd Jardonnay uitgeroepen tot dé kampioen van de J-jaargang. In het KWPN-verrichtingsonderzoek maakte deze Kannan-zoon direct de verwachtingen waar en verdiende hij zijn dekbrevet bij het KWPN. Hij behaalde een totaalscore van 84 punten en kreeg voor zijn galop, reflexen, vermogen, rijdbaarheid, instelling en aanleg als springpaard een 8,5.
Jardonnay is een fantastisch mooie hengst met een goed exterieur en drie goede basisgangen. Hij heeft een geweldige instelling en springt met veel vermogen en een goede techniek.

 

 

Gegevens van: Jardonnay VDL

Kannan x Indoctro x Lux

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springpaard

Niveau:

1.20m

Kleur:

Donkerbruin

Hoogte:

1.69m

Jaar:

2014