Terug naar Paarden.

Impressive VDL

Meer informatie:

 https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1794320/impressive-vdl

 

Impressive is een typische nakomeling van stempelhengst Douglas: formaat, afdruk en zeer veel macht. Via vader Douglas stroomt het waardevolle bloed van Darco en Capitol I in de aderen van Impressive, wat zijn sterke eigenschappen alleen maar versterkt. In de fokkerij heeft Douglas zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de best verervende Darco-zonen met succesvolle nakomelingen als Dougie Douglas, Guru, Suma’s Zorro, Dassler, Carneyhaugh Manx, etc. Impressive zijn moedersvader Contender behoeft nauwelijks nadere toelichting als één van de invloedrijkste Holsteiner hengsten van de afgelopen decennia en ook Corofino I en Lord zijn onmisbaar in de hedendaagse springpaardenfokkerij.
De moederlijn van Impressive loopt over van sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Moeder Atendri, voorlopig keur en preferent, is ook moeder van Easton VDL die succesvol is in Australië. Atendri is een zus van de bij het Holsteiner Verband goedgekeurde Corrido, die internationaal springt onder Nisse Lüneburg, en van het succesvolle internationale springpaard Prestigious van Dirk Ahlmann. Daarnaast bracht Atendri’s halfzus Salina IV het succesvolle Grand Prix-springpaard For Cento van Jos Lansink, de getalenteerde Quinta van Phillipp Schober en de goedgekeurde hengst Quidman Denfer van Thomas Velin. Ook de bij het KWPN erkende Fernando, die onder Johnny Pals vierde werd in de Grote Prijs van La Baule, het machtige Grand Prix-springpaard Cocodrillo en de AES hengstenkeuringskampioen Goodluck VDL zijn nauwverwant aan Impressive.
 

Palmares

Met een mooie score van 82½ punten werd Impressive ingeschreven bij het KWPN. In het verrichtingsonderzoek werd de royale Douglas-zoon onder meer geroemd om zijn vermogen, instelling en reflexen, waarvoor hij driemaal een 8½ behaalde. Ook zijn aanleg als springpaard werd met een 8½ beloond. Zijn macht en kracht op de sprong en snelle reflexen maken Impressive een aanwinst voor de springpaardenfokkerij.
Impressive toonde in de hengstencompetitie over veel vermogen te beschikken en hij heeft een fantastische instelling in het parcours. Als 5-jarige sprong hij naar een 5e plaats in Ermelo en was foutloos in de De Peelbergen. Als 4-jarige sprong hij  alle rondes van de hengstencompetitie foutloos rond.

Gegevens van: Impressive VDL

Douglas x Contender x Corofino l

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Sportpaard

Niveau:

1.20m

Kleur:

Bruin

Hoogte:

1.72m

Jaar:

2013