Terug naar Paarden.

Etoulon VDL

Meer informatie:

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/729540/etoulon-vdl

Vader Toulon was hooggeplaatst in Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties. Daarna zien we Calvados die meerdere Grand Prix nakomelingen bracht. Verder in de afstamming zien we de hengsten Le Mexico en Lucky Boy xx. Zij zijn prestatieverervers en mede grondleggers van het huidige succesvolle KWPN paard.

Aan moederszijde vinden we een bewezen fokfamilie. Moeder is de preferente, prestatie en elite merrie Utareusa, zij bracht ook het 1.40m springpaard Atureusa en het 1.45m springpaard Dereusa S. Grootmoeder is de ster, preferent en prestatiemerrie Brigitte, zij bracht het Grand Prix springpaard Re Mexico en twee nationale springpaarden. Zij is tevens grootmoeder van het Grand Prix springpaard Tereusa. Meer internationale springpaarden uit deze familie zijn o.a.: Illusion, Pitareusa, Itareusa, Oteusie, Broken Heart en Amareusa S.

Palmares

Als 3-jarige werd Etoulon reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punt en kreeg een 9 voor de onderdelen reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Voor zijn galop en zijn rijdbaarheid & instelling kreeg hij een 8½.

Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende springhengsten van Nederland. Als 4-jarige won Etoulon de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek. In Zuidbroek werd zijn springen in beide rondes beloond met een 9½. Als 5-jarige werd Etoulon reservekampioen van de hengstencompetitie klasse M, met o.a. een overwinning in de competitie van Roosendaal. Als 7-jarige werd hij 2e in de finale wedstrijd in Den Bosch en eindigde hij als 3e in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

Ook op internationaal niveau blijft Etoulon imponeren onder Jur Vrieling waarbij hij al een aantal fantastische resultaten behaalde. Etoulon won de 1* Grote Prijs van Ommen, won de Youngster Tour finale van CSI de Wolden, was 3e in de 1.45 Medium Tour finale van Leszno, 4e in de GP Zuidbroek, 7e in de GP van Indoor Wierden en 9e in een 1.40m in Oldenburg. Etoulon sprong meerdere foutloze 1.40m parcoursen waaronder een fantastische nulronde in de VHO trofee in Den Bosch. Inmiddels heeft hij zijn eerste 1.50m rubrieken gesprongen en werd hij 6e in een 1.50m in La Baule.

 

 

Gegevens van: Etoulon VDL

Toulon x Calvados x Le Mexico

Ras:

KWPN

Geslacht:

Hengst

Disciplines:

Springpaard

Niveau:

1.50m

Kleur:

Bruin

Hoogte:

1.69

Jaar:

2009